Jól lenni
Más az, hogy ebben a pillanatban jól érzem magam, vagy pedig, hogy jól vagyok.
Jól-létünk nehézséget okoz, ha ezt a kettőt nem különböztetjük meg elég világosan egymástól. Mert akkor téveszméink, hiedelmeink lesznek, melyek azt mondatják velünk, hogy akkor leszek boldog, akkor lesz jól-létem, ha jól érzem magam. miközben tudjuk a függőségekkel kapcsolatos kutatásokból, hogy "Szenvedélybeteg az az ember, aki mindig jól akarja érezni magát, de sohasem tesz azért, hogy jobban legyen." "Testi, lelki, szellemi romlásunkhoz tud vezetni az, hogyha mindig 'Jól akarom' vagy 'Jobban akarom érezni magamat' választom ahelyett, hogy 'Jól lenni'.
Az ember, aki képes azt választani, hogy "Jól lenni", jobb helyzetbe kerül, és ez a jobb helyzet jó lehetőséget ad arra, hogy jól is érezze magát, vagy annak a lehetőségét kihasználja.
Olyan is van, hogy valaki tud jól lenni, de nehéz számára elérni, hogy jól is érezze magát: nem tanulta meg, hogyan is tudja jól érezni magát; nem ad rá engedélyt magának.
Akkor tudom jól érezni magam, ha pozitív érzéseket, hangulatokat vagyok képes átélni, ezekre visszaemlékezni, ezekből táplálkozni.
Az lenne jó, ha testünkben, emlékezetünkben nagyon elevenen élne nagyon sok élmény, emlék, találkozás és tapasztalat arról, hogy mit is jelent jól érezni magam, ami előhívható. és ezek az élményeim, tapasztalataim elmélyítik bennem annak a tudását, hogy milyen az, jól lenni.
Pál Ferenc atya gondolatai

Népszerű bejegyzések az elmúlt héten

Népszerű bejegyzések