Adventi gondolatok minden napra 3.

'Az irgalmas szeretet bűnöket töröl el'


 Sok bűn történt az elmúlt évezredben, erőszak, önzőség, kapzsiság. Ezek a közösségileg elkövetett bűnök beszennyeztek minket is. Közös jócselekedetek által megtisztulhatunk!

Olyan szép lenne, ha  népünk - nemzetünk, tudatosan és közösségileg próbálna a szeretet útjára lépni. Együtt gondolkozva felkészülnénk  Karácsony ünnepére, arra, hogy a szeretet megszülethessen közénk.

A fizikai személyt az irgalmas szeretet meg tudja tisztítani, szentté tudja tenni, fel tudja emelni, hogyha népünk, nemzetünk közösségileg az irgalmas felebaráti szeretet útjára lép, akkor mindannyian megtisztulhatunk az önzés, a hazugság, a korrupció bűnétől, mely sajnos, sokakat megtévesztett. Ne vérben, könnyben, szenvedésben, hanem szeretetbe mossuk magunkat tisztára!

Milyen szép lenne, ha minden faluban, városban, az előttünk álló évben, az emberek tudatosan megszerveznék a lelki, anyagi újjászületés napját: 'Reménnyel Jövőt Mindenkinek'.

Szép lenne, ha erre a napra a közösség papjai, lelkészei, művészei, lelki vezetői programot állítanának össze, hogy lelkünket felemeljük az Istenhez. Megfürdetnénk azt, népünk nagyjainak művészi alkotásaiban, a szent, szép, igaz és jó értékekben. Felújítanánk szívünkben az Isten- és emberszeretetet, az értékek, erények iránti elkötelezettséget.

Ajándékozzuk meg magunkat egy szép nappal, amikor megújulhatunk hitben, reményben, szeretetben, népünk iránti elkötelezettségben, nemzeti-vallási identitásun
kban, hogy így  békésen egyesülhessen a mi nemzetünk

Böjte Csaba

Forrás ~ Internet
 

Népszerű bejegyzések az elmúlt héten

Népszerű bejegyzések