VÁLTOZÁSOK KÖNYVE 
 JI - KING

Szeretném bemutatni a kínai hagyomány által megőrzött ősi szimbólumrendszert,
 a Változások Könyvét (Ji King), ami hatékony segédeszköz lehet mindenki számára a belső béke és az egyensúly megteremtéséhez a mindennapi élet gyakorlatában.
 A Ji-king "érdek nélküli, bölcs segítője és tanácsadója  lehet azoknak, akik becsülik és követik". Segítségével alkalmassá válhatunk "a jó követésére","alkalmazkodásra az élet áramlásához, másokhoz, az időszerűhöz, bensőnknek a külső követelményekhez s a magas szellemvilág sugallatához."
"Igaz Ember egységben él önmagával és a világgal, együtt az Egésszel!"
A Változások Könyve arra irányította a nyugati szellemiség figyelmét, ami az emberi létezés tényleges lehetőségeit kínálja: mit és hogyan tegyen az ember a jelenségek örökös változásainak közepette, hogyan forduljon önmaga képességei felé, és hogyan művelje ki önmagából a magasrendű emberi kvalitást.
(Mireisz László)

Aki ezt a könyvet használja, segítő szellemet kap, s a könyv maga is úgy viselkedik, mint egy bölcs mester, akihez az ember tanácsért fordulhat.
(Carl Gustav Jung)

Régóta keresem, mi az, ami "jó lesz", nem általában, hanem a mindennapi élet legkisebb kérdéseiben is. Több, mint húsz esztendeje "jósolok" a Ji-kingből, tanácsot kérek tőle magamnak, barátaimnak s mindazoknak, akik sorsuk problémáival hozzám fordulnak.
(Müller Péter)



A Ji-king az egyetlen könyv, amivel beszélgetni lehet. 
Kérdezni lehet tőle - s ő válaszol, mint egy élő mester...- ősi kínai fogalmak szerint "segítő szellem", 
aki vezet, tanácsol, óvatosságra int és utat mutat. 
Ez az út minden esetben a "Tao" útja - a mi fogalmaink szerint Isten akaratának követése.

A könyv feladata, hogy bölccsé tegye azt, aki rendszeresen fordul hozzá. 
 Nem általános tanítással, hanem éppen azzal tesz bölcsebbé, hogy az élet legkisebb gondjaihoz is tanácsot ad; megmutatva, hogy a hétköznapi eseményeket milyen rejtett sorsszerű erők működtetik, és hogyan kell azokat értelmesen megoldani.

A King  azt jelent "törvénykönyv"...a Ji jelentése: "Változás, Baj, Könnyűség, Nyugalom".  
Ji-king azt jelenti. "A Változások, Bajok, Gondok s a felszabadult Könnyűség Szentkönyve."

Népszerű bejegyzések az elmúlt héten

Népszerű bejegyzések