3. A Teremtőnkkel való viszonyunkat szabályozó parancs







Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek! Miképpen kezdetben, most és mindörökké, ámen.

Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj. Boldog az az ember, ki felemelt fővel, gyermeki szeretettel keresi és megtalálja Istenét. Örömmel vele együtt élheti életét, majd a jól végzett munka örömével egy asztalhoz ülhet Teremtőjével.


Ez a parancs egy tudatos, szeretetteljes odafigyelést jelent Uradra, egy éber, mindig kész nyitottságot arra, hogy meghalld és teljesítsd Istened kérését. Ő, aki a nyelvemet teremtette, képes szólni hozzám, és ő, aki fülemet alkotta, meg tudja hallani szavamat. Istent imádni és neki szolgálni a tiszta lelkiismeretemre való hagyatkozást jelenti. Azt, hogy semmilyen kompromisszumot nem kötök, hanem legtisztább, legszebb vágyaimat, melyekben felismertem Teremtőm akaratát, kitartó, alázatos munkával szépen megvalósítom.


Elfogadom egy felsőbb entitás létét, ki mint egy jó szülő, szeretettel fordul felém? Az imádság csendjében figyelek lelkiismeretem szavára? A Szentírással, Isten parancsaival, egyházammal egyeztetek-e döntéseim előtt? Vállalom, akarom ezt a szívélyes, személyes, élő kapcsolatot Istenemmel? Legalább a kíváncsiság szintjén fordulok-e tudatosan feléje, megnyitva az ajtót, melyen Ő kopogtat, hogy beléphessen életembe?


Könyörögjünk: Urunk, Istenünk, ajándékozzál meg élő hittel, és fordítsd magad felé arcunkat. Nyisd meg szemünket, hogy örömmel rácsodálkozzunk és megláthassuk csodás szép akaratodat magunkkal és a világgal kapcsolatosan. Segíts, hogy a felismert jót képesek legyünk bölcsen, türelmesen, kemény munkával napról napra szépen megvalósítani.



Ezért Jézus Krisztus szavaival így imádkozunk: Miatyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek. És ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól, mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség, mindörökké, ámen.




A boldogságra vezető parancsolatok útján tisztítsd meg jósággal szívünket, Istenünk.

BÖJTE CSABA  A Fehér Szív Útja Helikon Kiadó, 2013 ( 33-37. old.)
 

Népszerű bejegyzések az elmúlt héten

Népszerű bejegyzések